Employer branding loont vooral in de dienstensector

Liantis award voor onderzoek naar effect employer branding op prestaties onderneming

Vanavond bekroonde Liantis 4 studenten en professionals die zich onderscheiden op vlak van hr, preventie en welzijn. Studente Yelena Francken (25) uit Kalmthout onderzocht of het loont om werk te maken van je imago als werkgever en ontdekte een positief effect in de dienstensector. Met haar onderzoek wint Francken de Liantis award voor studenten.

Employer branding

Om in de huidige ‘war for talent’ gemotiveerde en goede werkkrachten aan te trekken, zetten Belgische ondernemingen sterk in op employer branding. Yelena Francken onderzocht in het kader van haar master Handelswetenschappen aan de KU Leuven, het effect van employer branding op de bedrijfsresultaten.

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat employer branding vooral een effect heeft in de dienstensector. Ondernemingen in de dienstensector die investeren in employer branding hebben productievere werkkrachten, wat op zijn beurt leidt tot een daling van de personeelskosten. Na slechts 1 jaar is er al een positief effect op de bedrijfswinst.

Winnaars Liantis awards

Voor haar eindwerk won Yelena donderdagavond de Liantis award voor studenten in de categorie personeelsbeleid.  Ze streek daarmee een cheque van 1.250 euro op om een droom of project te realiseren.

“De Liantis awards zijn, naast onze dagelijkse klantencontacten en eigen studiewerk, een belangrijke manier om de vinger aan de pols te houden van wat er leeft rond personeelsbeleid en welzijn en preventie. Het laat ons toe om nieuwe trends zeer snel op te pikken, zowel via de eindwerken van studenten als via de praktijkervaring van werkgevers. Die nieuwe en innovatieve inzichten zijn een belangrijk element in de verdere uitbouw van onze eigen dienstverlening”, vertelt Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van Liantis.

De andere laureaten van de Liantis awards waren:

Liantis award Welzijn & Preventie (professionals)
Brussels South Charleroi Airport organiseert originele opleidingen voor werknemers die bagage inladen in de romp van vliegtuigen. Aan de hand van video-opnames (GoPro) van ervaren collega’s die aan de slag zijn in de praktijk, krijgen beginners meteen te zien welke handelingen ze het best toepassen. Met dit project wil de organisatie het aantal arbeidsongevallen verminderen.

Liantis award Personeelsbeleid (professionals)
Woonzorggroep GVO diende een project in dat de jury “gedurfd van opzet” noemt. Want er wordt vaak gesproken over meer klantgericht denken en werken, maar hier gaat het over een organisatie die haar structuur helemaal hertekende in functie van wat die cliënt wil, zonder daarbij aandacht te verliezen voor de eigen medewerkers. Integendeel: die ervaren nu meer autonomie en werkvoldoening.

Liantis award Welzijn & Preventie (student)
Met zijn eindwerk die hij schreef in zijn functie als preventieadviseur bij het chocoladebedrijf Baronie, onderzocht Jom Decadt (28) de mogelijkheden om het aantal arbeidsongevallen tot een minimum te reduceren. Zijn oplossing na het onderzoek? Het opstellen van een ‘efficiënt duurzaamheidsbeleid’.


Niet voor publicatie

Hoge resolutie foto's van de winnaars zullen vanaf morgen beschikbaar zijn op de Liantis newsroom.

Voor de contactgegevens van Yelena Francken of de andere winnaars en bijkomende uitleg over de Liantis awards kan je terecht bij:
Martijn Vanhinsberg, woordvoerder Liantis
0499 34 79 51
martijn.vanhinsberg@liantis.be
www.liantis.be

Story image