Liantis verrast 200.000ste klant met cheque

Gloednieuwe onderneming Bolt Energie valt in de prijzen

BRUSSEL/KORTRIJK - Recent sloot één van de twee ondernemers achter Bolt Energie zich als 200.000ste zelfstandige aan bij hr-dienstenbedrijf Liantis. Om dat te vieren, trok een Liantis-delegatie naar de bedenkers van het gloednieuw, digitaal energieplatform om hen te verrassen.

200.000 zelfstandigen: een mijlpaal
Recent regelde één van de ondernemers achter Bolt Energie als 200.000ste zelfstandige zijn sociaal statuut via Liantis, marktleider bij de startende zelfstandigen. Bolt Energie is het eerste energieplatform in België dat het mogelijk maakt om rechtstreeks energie te kopen van lokale, groene opwekkers. Het platform is sinds eind augustus actief.

Dat de ondernemers uit Brussel en Kortrijk voor Liantis kozen om hen te ondersteunen bij hun zelfstandige activiteit, noemt gedelegeerd bestuurder Philip Van Eeckhoute een eer. “Het is natuurlijk zeer leuk om te horen dat startende ondernemers in Liantis een goede partner vinden. Met onze organisatie willen we ondernemerschap in ons land stimuleren en ervoor zorgen dat mensen vaker kiezen om als ondernemer aan de slag te gaan.”

En dat gebeurt ook effectief: uit de algemene cijfers van het RSVZ blijkt dat er jaar na jaar meer mensen starten als zelfstandige. “We zijn dan ook zéér tevreden dat we met Liantis mensen kunnen helpen die concrete stap naar het ondernemerschap te zetten”, vertelt Jan Steverlynck die bij Liantis het sociaal verzekeringsfonds aanstuurt. “Dat doen we onder meer door ondernemers te ondersteunen en te begeleiden bij hun opstart, en te zorgen voor een optimale, sociale bescherming.”

Drijfveren zelfstandigen
Naar aanleiding van de 200.000ste zelfstandige, bevroeg Liantis 1.721 zelfstandigen in hoofdberoep over hun drijfveren om te kiezen voor een avontuur als ondernemer. De belangrijkste redenen om voor het zelfstandige statuut te kiezen zijn: zijn eigen baas te kunnen zijn (34%), kunnen doen wat men graag doet (31%) en om meer voldoening uit het werk te halen (29%). Het financiële aspect speelt met 13% een veel kleinere rol.

De directe omgeving reageert bovendien positief op de beslissing om als zelfstandige aan de slag te gaan. Zes op de tien startende zelfstandigen kregen positieve reacties op hun keuze. Slechts 13% kreeg negatieve feedback.

Teambuilding ter waarde van 500 euro
Om de ondernemers achter Bolt Energie in de bloemetjes te zetten, trokken Philip Van Eeckhoute en Jan Steverlynck naar de nieuwbakken zelfstandigen. Ze overhandigden hen een cheque ter waarde van 500 euro voor een teambuilding. In de jonge onderneming werken ondanks het prille bestaan immers al 6 medewerkers samen met de twee oprichters.

Pieterjan Verhaeghen (31) uit Brussel en Rens Van Haute (28) uit Kortrijk reageren blij op het duwtje in de rug van Liantis. “We zijn natuurlijk zeer tevreden dat we op teambuilding kunnen met ons team. We zijn snel gegroeid en we beseffen dat goeie, gemotiveerde medewerkers ook bij ons van goudwaarde zijn. De cheque komt dus zeker goed van pas!”

Story image

 

Voor de media
In bijlage van dit persbericht vindt u een foto om vrij te gebruiken. (Vlnr.:  Philip Van Eeckhoute, Rens Van Haute, Pieterjan Verhaeghen, Jan Steverlynck).

Voor meer informatie kan je terecht bij:
* Martijn Vanhinsberg (woordvoerder Liantis) via: 050 47 41 97 of martijn.vanhinsberg@liantis.be
* Pieterjan Verhaeghen: 0488 374 030 of pieterjan@boltenergie.be

Over Liantis
Liantis ondersteunt bijna 200.000 zelfstandige ondernemers en 65.000 werkgevers in ons land. Bij ons vinden zij een vertrouwde compagnon de route die hen vanuit een geïntegreerde aanpak op elk moment van hun ondernemerstraject de gepaste oplossing aanreikt: van de start als zelfstandige, over de aanwerving van personeel, de uitbouw van een hr- en welzijnsbeleid, via de bescherming tegen risico’s tot aan de pensionering. Dat doet Liantis zowel digitaal als op één van haar 60 locaties in België.

Voor meer informatie: www.liantis.be