Slechts 4% werkgevers biedt griepvaccinaties aan op de werkvloer

Slechts 4% werkgevers biedt griepvaccinaties aan op de werkvloer

Op de werkvloer biedt slechts 4% van de werkgevers een griepvaccin aan, aan hun medewerkers. Dat blijkt uit cijfers van externe preventiedienst Liantis. Het zijn vooral de grotere bedrijven die het wel doen. “Nochtans kan je er het ziekteverzuim aanzienlijk mee doen dalen”, zegt arbeidsarts Geert Premer.

Ziekteverzuim doen dalen
Van midden oktober tot december is het opnieuw dé periode om je te laten vaccineren tegen de griep. Daarom ging de externe preventiedienst van Liantis even na bij haar ruim 34.000 aangesloten werkgevers wie er vorig jaar kosteloos vaccinaties aanbood aan medewerkers. In 2018 bleek dat slechts 4,32% te zijn. Dat is een kleine vooruitgang ten opzichte van 2017 toen 3,66% van de werkgevers het deed. In 2019 zal het percentage opnieuw rond de 4 à 5% liggen.

Nochtans is het als werkgever een goed idee om griepvaccinaties aan te bieden, als je de kans op griep in je onderneming wil doen dalen.

“Griep is goed voor ongeveer 10% van het ziekteverzuim in Europa”, licht Liantis-arbeidsarts Geert Premer toe. “Gemiddeld heb je als werknemer 16% kans om op het werk besmet te raken met het griepvirus.”

Vooroordelen over de griep
Er bestaan evenwel nog veel vooroordelen over de griep, zowel bij werkgevers als werknemers. Zo is er vaak twijfel over de werkzaamheid van het vaccin. “Ergens blijft er altijd een kans bestaan dat men na vaccinatie toch besmet raakt, maar het risico op een vervelende griep daalt wel van 2,3% naar 0,9% bij gezonde volwassenen”, bevestigt arbeidsarts Geert Premer.

Daarnaast benadrukt de arbeidsarts dat het voornamelijk bepaalde groepen werknemers zijn die het best ingeënt worden met een griepprik. “De vaccinaties zijn sowieso een goed idee voor àlle medewerkers die de kans op griep willen verkleinen. Maar er zijn ook bepaalde risicogroepen. Zo worden de vaccinaties aanbevolen voor werknemers met een chronische aandoening zoals een longziekte, hartziekte, suikerziekte, werknemers vanaf 50 jaar, zwangere werkneemsters en personen die in de gezondheidssector werken”, besluit de arbeidsarts.

Vooral grote bedrijven
Het zijn vooral bedrijven met veel medewerkers die ervoor kiezen om vaccinaties aan te bieden, zo blijkt uit de verdere analyse.

“Bij de wat grotere bedrijven maakt het aanbieden van griepvaccinaties vaker deel uit van een breed hr- en welzijnsbeleid. Nochtans is het vooral voor kleinere kmo’s interessant zijn om hierop in te zetten. Want als er mensen uitvallen door de griep is het voor die kleinere bedrijven vaak moeilijker om voor vervanging te zorgen én is de impact van zo’n afwezigheid dus veel groter.”

Bovendien kost een griepvaccinatie slechts 18,5 euro per medewerker, inclusief de toediening door een arts of verpleegkundige. “Die kost vervalt haast in het niks wanneer je weet dat één dag afwezigheid door ziekte een onderneming al snel meer dan 300 euro kan kosten, terwijl mensen met griep gemiddeld meerdere dagen afwezig zijn”, aldus Geert Premer.

Bijkomende tips
Of medewerkers nu al dan niet kiezen voor een griepprik, er zijn best enkele basiszaken die ze toepassen om het risico op een besmetting te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig met zeep.
  • Zorg voor een goede nies- en hoesthygiëne. Gebruik bijvoorbeeld wegwerpbare zakdoeken en gooi ze meteen weg, of was je handen na het hoesten of niezen.
  • Zorg voor een goeie luchtventilatie om ervoor te zorgen dat de ziektekiemen zich zo min mogelijk verspreiden.
  • Besteed extra aandacht aan netheid en maak toetsenborden, telefoons, trapleuningen, etc… regelmatig schoon.

Voor de media – niet voor publicatie
Voor meer informatie kan je terecht bij Martijn Vanhinsberg (woordvoerder Liantis) via:

Over Liantis
Liantis ondersteunt bijna 200.000 zelfstandige ondernemers en 65.000 werkgevers in ons land. Bij ons vinden zij een vertrouwde compagnon de route die hen vanuit een geïntegreerde aanpak op elk moment van hun ondernemerstraject de gepaste oplossing aanreikt: van de start als zelfstandige, over de aanwerving van personeel, de uitbouw van een hr- en welzijnsbeleid, via de bescherming tegen risico’s tot aan de pensionering. Dat doet Liantis zowel digitaal als op één van haar 60 locaties in België.

Voor meer informatie: www.liantis.be.